Dag 14 / 37 km / Aktse – Kvikkjokk

DEL

Fryser som bare pokker. Min sovepose et god men komforttemperatur er 3 grader plus og ikke minus. Disen ligger over søen og det er is på teltdugen. Vi skynder os indenfor og får morgenmad. Jeg skal med båd kl 9 og Ole skal med helikopter kl 10. Jeg føler mig lidt usikker på om jeg kan klare at komme til Kvikkjokk i et hug. Kan omvendt slet ikke overskue alternativet. Kigger på kort og får lagt en mental slagplan for de 37 km der venter på mig. Ole har fastgjort en Pippi Langströmpe med en strip om halsen på min rygsæk. Så løber hun samme vej som mig. Føler mig lige nu mere som Bubber der har brug for B.S.!

Kommer over med båden og løber op igennem skoven. Hører helikopter over mig. Det kræver styrke i dag. Kommer fint frem de første 14 km, men må så stoppe og tage smertestillende. Fiber i lår er ikke sjov at løbe med! Terrænet er godt de første 14 km og jeg er ved godt mod da jeg mødet sten og skal ned til Pårte hytten. Er fremme der efter 20 km på 4 timer. Stügvärd spørger hvor jeg kommer fra og konstaterer, at der vist ikke er mange der har gjort den tur på så kort tid.

Jeg holder kun kort pause og fortsætter, men nu er stien umulig. Sten overalt og jeg snegler mig af sted i dyb skov. Prøver at holde fokus. Mit GPS ur slår fra så jeg ved ikke hvor langt jeg er. Men prøver at holde fart og ved at jeg Ca kommer 5 km frem i timen. Må igen tage ibrufen og panodil, men det virker tilsyneladende ikke på smerter i lår. Jeg bruger alle mine ressourcer på at fokusere og undlade at tænke. Prøver at rose mig selv for præstationen som er langt over det de fleste kan og vil klare.

Endelig dukker Ole op på stien. Jeg er næsten fremme efter 37 km på 8 timer stort set non stop med 11 kg på ryggen. Må nok indrømme, at jeg inden denne tur troede at jeg ville nyde dagen mere. Men jeg nyder kun det at komme frem. Får chips og cola. Varmt bad og stor bøf. Er udkørt og træt af at Ole skal hjem og at jeg ikke føler mig klar. Ved ikke lige, hvor jeg skal få styrken til 3. Etape fra. Virkelig ikke! Mon man kan købe det i kiosken på turisten? Tre landkort ligger fremme. Kommer jeg til at få brug for dem de næste dage?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.