Dag 10 / 34 km / Sälka – Teusajaure

DEL

En god nats søvn kan ofte gøre morgendagen lysere. Løber ud kl 8:40. Det er nogenlunde vejr. 8-10 grader og svag vind. Fotograf Anders Gustafasen tager billed af mig til STF som jo har sponsoreret overnatning til mig?

Det går fint mod Singi og videre ned til Kaitumjaure. Så begynder det at dryppe. Dagsformen er god. Holder næsten en times frokost og snakker med stügvärd som jeg har mødt tidligere. Øver mig på mit svenske. Er ikke verdensmester men jeg bør få point for at prøve.

Da jeg skal af sted igen kan jeg mærke en fiber i højre lår og smerte på venstre skindeben. Ud af den blå luft! Jeg beslutter at det betyder, at de sidste 9 km skal tages roligt. Vejret er også i hopla – det blæser og regner, så jeg trasker videre. Det er stenet og alligevel umuligt at løbe her. Nedstigning til Teusajaure er meget stejl og det gør ondt. Endelig nede.

Fuld hytte. Kommer på rum med et ældre svensk par og får tos for min præstation og mit svensk? sødt sagt og det er ok at de lyver lidt når jeg nu havde sådan brug for et skulderklap. Sauna fyldt med tyskere .. spiser kødboller på dåse for første og sidste gang i mit liv. Hvem f…. køber det produkt til dagligt? Falder i søvn med tøjet på. Når at børste tænder inden øjnene lukker. Endnu en dag er klaret. En dag der er gået godt, kommer ikke skidt igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.