Dag 9 / 25 km / Alesjaure – Sälka

DEL

Vågnede tidligt. Det blæser en hård vind og regnen pisker på ruden. vender mig og sover en time til og beder en lille bøn til vejrguderne. Må kl 9 konstatere at vejrguderne er ret ligeglade med vejret på de her kanter. Spiser mysli med et stykke chokolade til og drikker varm kakao. Det er så mit brændstof til dagens etape.

Trækker jakken godt op om hovedet og løber ud. Vinden er kraftig fra siden og front og regnen er kold. Foran ligger 25 km. Først 12 km til Tjäktja, derefter over passet og ned i dalen til Sälka. Tænker at jeg må komme over i læ på anden del. Jeg bliver desværre klogere. Må inden første hytte vade to gange, fordi smeltevand vælter ned fra fjeldene. Der er meget vand og alle sten på vejen op til passet er glatte og dermed rasende farlige at løbe på.jeg må sætte farten ned og gå mere. Når passet og må simpelthen ind i den nødhytte det ligger der for få vanter på og lidt slik indenbords. Jeg fryser og må videre ned.

Der er vand overalt og jeg må vade igen og igen. Tempoet er lavt og mine løbebukser meget våde og kolde. Kan derfor ikke holde varmen. Mine lår må nu være lige så blå som mine tånegle! Jeg tvinger mig selv til at løbe for at holde varmen. Tænker på helikopter hjem, dyne og varmt bad.

Endelig efter 5 timer er jeg fremme ved Sälka. Også her flyder der smeltevand overalt. Hytten er stuvende fuld. Får en køje og hiver det våde tøj af og tager alt det tøj jeg har på. Skynder mig at få varm suppe, så tænderne kan holde op med at klapre højlydt. En af mændene i hytten genkender jeg som den fotograf vi mødte det for et par år siden. Pudsigt. Jeg sludrer med dem og går i sauna. Spiser pasta til aften og går tidligt i posen. Har brug for meget hvile.Det var en vanvittig hård dag. Sådanne Dage dkal der ikke være for mange af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.