Dag 5 / 25 Km / Altavahytten – Lappjordhytten

DEL

Skønhedssøvn i dejlig hytte og kontakt med Ole gjorde humøret bedre næste dags morgen. Kort dag foran os var også rart at tænke på. Fik morgenmaden delvis i mig – mysliblanding fungerer bedre med koldt vand så det ikke smager af havregrød. Kl 8:30 var vi i skoene. Fandt vejen nedenfor dæmningen og holdt godt tempo op. 1000 højdemeter foran os, men vi var klar! Det var lidt overskyet og derfor bedre temperatur til at løbe.

Ved første vad indhenter vi Lina og søster. Vi får naturligvis våde sko for 117. gang men slubrer blot videre op i fjeldet. Solen kommer frem og får følgeskab af myg i stimmer. Vi smører jungleolie på som var det solcreme! Vi kan endelig løbe med udsigt til rensdyrflokke og glacier. Fremme ved stort vad holder vi frokost og vrider strømper. Så går det igen op op. Fantastisk belønning venter. På stort snefelt står en stor flok rener. Herefter storslået udsigt til Lapporten,Mårma og Torneträsk. Lidt dis over Sverige men strålende sol på os. Vi er solbrændte i ansigtet og armene. Nu går det ellers ned ad helt frem til hytten.

Vi er der allerede kl 15. Hytten er nedslidt. Der er næsten ingen vand i den lille kilde, men vi får os frisket op. Slapper af og nyder den formidable udsigt. Jeg sidder længe ude og læser imens solen langsomt bevæger sig ned i horisonten. Kan også her sms’ med Ole, hvilket betyder meget for mig. Sådan er det bare. Vi går i seng og satser på tidlig afgang næste morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.