Nyt eventyr i støbeskeen

DEL

Endelig er der igen udsigt til et stort eventyr!
Tre år er gået siden sidste store
udfordring – Vita Bandet og jeg er topmotiveret til at komme ud på langtur igen. Takket være min fantastiske arbejdsgiver, kan jeg
rykke en måned ud af min kalender og realisere drømmen om at gå 800 km gennem
Norge, Finland og Sverige.
 

Arctic Trail eller Nordkalottruten er det nordligste langdistance
vandresti i Europa og hele strækningen er nord for Polarcirklen. Jeg starter i
den samiske by Kautokeino i Norge og slutter i Kvikkjokk og vil undervejs
krydse landegrænser hele ni gange. Vise dele af strækningen vil være krævende
og øde, mens andre dele vil være lettere og mere besøgte. De fleste ville
skulle bruge mere end en måned til denne tur, men jeg har nu en gang kun en
måned til rådighed, så jeg må tage den i den høje gear! Det bliver krævende,
spændende og ikke mindst sjovt igen at komme ud på eventyr.

Jeg har inddelt turen i fire deletaper og jeg starter i begyndelsen af august, så jeg kan nå at være nede på Padjelantaleden (4. etape) inden hytterne lukker for sæsonen. Jeg har selvfølgelig telt med – det er nødvendigt, men jeg kan nu en gang godt lide at komme inden døre af og til – især hvis det regner i flere dage. Kald mig bare magelig.

Kautokeino – Kilpisjärvi – 200 km
Kilpisjärvi – Abisko – 185 km
Abisko – Vaisaluokta (Ritsem) – 230 km
Vaiseluokta – Kvikkjokk – 160 km

Så nu er det tid til at planlægge. Grej skal tjekkes og jeg skal have suppleret med de få ting jeg mangler. Jeg har bl.a. ikke besluttet mig for, hvilket fodtøj jeg denne gang vil gå i og heller ikke helt taget stilling til om jeg vælger den ene eller anden af mine rygsække. Min oppakning skal helst ikke veje mere end 14 kg, når jeg har mad og brændstof med til 8 dage.

Jeg skal denne gang have sendt tre depoter af sted med mad og selvfølgelig satser jeg på at lave mine egne middagsretter, så min dehydrator vil komme på overarbejde hen over foråret. Der bliver også lidt logistik der skal på plads, fordi min søde kæreste skal med på første etape og måske får jeg også selskab på anden deletape. Det er altid lidt udfordrende at finde ud af, hvordan fly, bus og båd forbindelser hænger sammen mellem landene, men med lidt research, skal det nok gå op.

Jeg glæder mig helt vildt til endnu et eventyr og jeg håber, at du måske vil synes det er spændende at følge med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.