Fra drøm til virkelighed

DEL

Den svenske fjeldkæde, som strækker sig over ca. 1300 km, er for mange indbegrebet af rigtig vildmark og det at tage sig frem ved egen kraft hele strækningen er en udfordring som kun frister de allermest inkarnerede fjeldfreaks. Det kræver både stor fysisk og mental styrke samt erfaring med fjeldverdenen at kunne klare sig selv over så lang tid og for egen motor i den svenske vildmark.

At gennemføre ”grønne bånd-turen” betyder, at man uden hjælp og uden afbrydelse tager sig fra Treriksröset i nord (der hvor Sverige, Norge og Finland mødes) til Grövelsjön i syd (lidt nord for Idre) i én sammenhængende tur. Der er ikke tale om nogen form for konkurrence og der er ingen tidsbegrænsning.

Det handler om at få en unik oplevelse for resten af livet. En oplevelse som kan være med til at inspirere andre til at turde udfordre sig selv med henblik på at blive stærkere, både mentalt og fysisk. Det handler om at turde gøre en drøm til virkelighed – at turde bevæge sig ud i det ukendte efter Pippi Langstrømpe mottoet:

Det har jeg aldrig prøvet før, så det tror jeg godt jeg kan.

Indtil nu er der vist ingen danskere som har prøvet kræfter med Grønne bånd, hverken sommer eller vinter.

Det vil jeg nu lave om på. Det kan jo ikke passe, at det kun er svenskere der tør prøve kræfter med naturen!

Men jeg vil ikke vandre – jeg vil løbe Grønne bånd fra nord til syd. Et langt og udfordrende sololøb på 40 dage med lille rygsæk med telt, sovepose, kogegrej og mad. På dele af strækningen vil der være mulighed for at kunne overnatte i Svenske Turistforeningens hytter og proviantere. Resten af tiden vil jeg overnatte i telt. Jeg vil i gennemsnit skulle løbe 35 km om dagen med en oppakning på ca. 8-9 kg på ryggen. Jeg vil naturligvis møde mennesker på min vej, men jeg vil skulle klare mig selv.

Jeg har inddelt turen i 6 etaper og der vil være mulighed for at nogen jeg kender kan komme frem og være med på en etape og dermed få en smagsprøve på udfordringen og eventyret (hvis de tør!). På turen medbringer jeg af sikkerhedsmæssige årsager en såkaldt ”spot” sender som registrerer min færden via satellit og som jeg kan aktivere, hvis jeg får brug for hjælp.

Jeg håber, at jeg med denne tur kan være med til at inspirere andre til at tage på eventyr. Enten i den svenske fjeldverden eller andre spændende steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.